Az elfogadhatónál gyakrabban nehezíti mindennapjaidat rossz közérzet, levertség? Alvászavar, nyugtalanság gyötör? Indokolatlan súlycsökkenést vagy -gyarapodást tapasztalsz? Akkor mindenképp számításba kell venned, hogy talán a pajzsmirigyeddel van a gond. De mikor beszélhetünk alul- és túlműködésről? És milyen kezelési lehetőségekkel számolhatunk? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ a Korall Klinika legújabb szakorvosával, dr. Urian Ananda Maytrei endokrinológussal.

A röntgenvizsgálat kifejlesztése kétségtelenül a modern kori medicína egyik legfontosabb mérföldkövének számít, és napjainkban már a rutinszerűen alkalmazott képalkotási vizsgálatok egyikévé vált. Az orvostudomány szakágainak képviselői bizalommal fordulnak e folyamatosan fejlődő vívmány felé, hiszen a röntgenvizsgálatnak köszönhetően a test azon részei is láthatóvá válnak, melyek a szabad szemmel történő vizsgálat során rejtve maradnak.

Alig egy hónappal ezelőtt számoltunk be a hírről, mely szerint bővült a Korall Klinika szolgáltatásainak tárháza: ezentúl röntgenfelvételeket is készíthetünk a város egyik legnépszerűbb egészségügyi intézményében. Most pedig egy újabb, sokak által várt előrelépésről számolhatunk be, ugyanis a radiológia immár az egészségbiztosítási pénztárral is szerződésben áll, azaz az arra jogosultak ingyenesen vehetik igénybe az osztály szolgáltatásait.

A depresszió korunk társadalmában nem ismeretlen betegség, korosztálytól függetlenül érinthet bárkit, aki lelkileg nehéz időszakon megy keresztül.

Szakorvosaink