Neurológia

Neurológia (ideggyógyászat) a központi és perifériás idegrendszer betegségeinek diagnosztizálásával illetve kezelésével foglalkozó szakág.

Milyen betegségekkel foglalkozik a neurológia?

 • Agyi vérkeringési zavarok (stroke). Manapság a vezető halálokok egyike
 • Sclerosis multiplex (főleg fiatal személyeket érintő, nagyon változatos megjelenésű betegség)
 • Epilepszia
 • Nyaki-, háti-, ágyéki porckorong betegségek vizsgálata, kezelése és indokolt esetben sebészeti kezelés javasolása.
 • Parkinson kór (remegés, mozgás szegénységgel, mozgás lassulással és merevséggel)
 • Dementia (szellemi hanyatlás). Leggyakoribb formája az Alzheimer kór
 • A perifériás idegek betegségei (nagyon gyakran a diabetes mellitus szövődménye!). A beteg életminősége ma már kielégítően javítható.
 • Alvászavarok (elalvási zavar, átalvási zavar, alvási apnoe szindróma, nyugtalan láb szindróma...stb)
 • Fejfájások: egyik nagy csoportjuk az önálló fejfájásformák, amikor a fejfájás a maga jellegzetes tüneteivel jellemzi a kórképet. A migrén, a tenziós- és cluster fejfájás tartoznak ide. A tüneti fejfájások esetén valamilyen alapbetegség tünete a fejfájás(pl. melléküreg gyulladás, glaucoma, agydaganat...stb).

Az arcideg "zsába" (trigeminus neuralgia) vizsgálata és kezelése is neurológiai feladat. A fejfájás szakrendelés keretein belül a primer és secunder fejfájásformák elkülönítése a cél. Ezen kívül diagnosztikai lépések megtervezése is a neurológus feladata. Az utóbbi években az önálló fejfájások kezelésében előre lépés észlelhető, ezért is fontos ezek felismerése. Számos vizsgálat bizonyítja, hogy az életminőséget milyen jelentősen befolyásolják a krónikus fejfájások.

MI TÖRTÉNIK NEUROLÓGIAI VIZSGÁLAT SORÁN?

 • részletes és alapos kórelőzmény felvétel. Sok esetben a beteg hozzátartozójának a bevonásával.(eszméletvesztés leírása, a gondolkodásban, viselkedésben észlelt változások elmondása)
 • Fizikalis vizsgálat: agyidegek, mozgatórendszer, reflexkör, érzőkör, coordinatio vizsgálata valamint a vegetatív tevékenységek vizsgálata. A neurológiai vizsgálat része a psyches állapot rögzítésa és véleményezése is.
 • Fontos kiegészítő vizsgálatokra szükség esetén időpontkérés: CT, MRI, EEG, Carotis Doppler, elekro-neuronográfia.
 • A társszakmákkal történő folyamatos konzultáció. Például stroke esetén a kardiológia átvizsgálás (ECHO cardiographiával) elengedhetetlenül fontos része a beteg átvizsgálásának.
A neurológiai betegségben szenevedők kezelése egy igen komplex folyamat mely gondos megfigyelésen és kivizsgáláson alapszik. Számos alkalommal az eredeti egeszsegügyi állapot helyreállitása érdekében egy neurológus közremüködésére van szükség.
 
Szolgáltatásaink árlistája:
 
Dr. Feciche Daniela
Szakorvosi vizsgálat 100 RON
Kontroll vizsgálat 70 RON
Szakvélemény (referat medical pentru comisie) 100 RON
ENG 150 RON
EMG 250 RON

*Honlapon feltüntetett araink tájékoztató jellegűek, pontos információért kérjük hívja a 0361 412 037 vagy 0361 800 820 telefonszámot. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

Előjegyzés

Az alábbi űrlap kitöltése és továbbítása után kollégánk 24 órán belül felveszi Önnel a kapcsolatot a további részletek tisztázása érdekében.

* Név
* Telefonszám
* E-mail cím
Kérjük válasszon egy szakot amelyre szeretne előjegyzést kérni
* Időpont
Megjegyzés
* Elfogadás
* Captcha kód