Neurológia

Dr. Bánk József
Dr. Bánk József évtizedek óta gyakorolja a neurológiát. Tanulmányait Debrecenben végezte, napjainkban pedig a Debreceni Megyei Kórház neurológiai osztályának részlegvezetője. Március elejétől a Korall Klinika egyre bővülő orvosgárdájának tagja, aki mindent elkövet annak érdekében, hogy ittléte előnyt jelentsen betegei számára. 
A neurológia profiljába tartozó mindenféle betegséget vizsgál és kezel, ezen belül pedig egyik „kedvenc" területe az önálló fejfájásformák. Dr. Bánk József a Magyarországi Fejfájás Társaság vezetőtagja. A társaság keretén belül tevékenykedő szakorvosok olyan fejfájásformákra találnak gyógymódot, amelyek hátterében nincs strukturális eltérés, azaz nincs az agy felépítésében olyan kimutatható eltérés, ami segítség lenne az orvos számára, hanem maga a fejfájás, a maga jellegzetes tüneteivel képezi a problémát. 
 

Neurológia (ideggyógyászat) a központi és perifériás idegrendszer betegségeinek diagnosztizálásával illetve kezelésével foglalkozó szakág.

Milyen betegségekkel foglalkozik a neurológia?

 • Agyi vérkeringési zavarok (stroke). Manapság a vezető halálokok egyike
 • Sclerosis multiplex (főleg fiatal személyeket érintő, nagyon változatos megjelenésű betegség)
 • Epilepszia
 • Nyaki-, háti-, ágyéki porckorong betegségek vizsgálata, kezelése és indokolt esetben sebészeti kezelés javasolása.
 • Parkinson kór (remegés, mozgás szegénységgel, mozgás lassulással és merevséggel)
 • Dementia (szellemi hanyatlás). Leggyakoribb formája az Alzheimer kór
 • A perifériás idegek betegségei (nagyon gyakran a diabetes mellitus szövődménye!). A beteg életminősége ma már kielégítően javítható.
 • Alvászavarok (elalvási zavar, átalvási zavar, alvási apnoe szindróma, nyugtalan láb szindróma...stb)
 • Fejfájások: egyik nagy csoportjuk az önálló fejfájásformák, amikor a fejfájás a maga jellegzetes tüneteivel jellemzi a kórképet. A migrén, a tenziós- és cluster fejfájás tartoznak ide. A tüneti fejfájások esetén valamilyen alapbetegség tünete a fejfájás(pl. melléküreg gyulladás, glaucoma, agydaganat...stb).

Az arcideg "zsába" (trigeminus neuralgia) vizsgálata és kezelése is neurológiai feladat. A fejfájás szakrendelés keretein belül a primer és secunder fejfájásformák elkülönítése a cél. Ezen kívül diagnosztikai lépések megtervezése is a neurológus feladata. Az utóbbi években az önálló fejfájások kezelésében előre lépés észlelhető, ezért is fontos ezek felismerése. Számos vizsgálat bizonyítja, hogy az életminőséget milyen jelentősen befolyásolják a krónikus fejfájások.

MI TÖRTÉNIK NEUROLÓGIAI VIZSGÁLAT SORÁN?

 • részletes és alapos kórelőzmény felvétel. Sok esetben a beteg hozzátartozójának a bevonásával.(eszméletvesztés leírása, a gondolkodásban, viselkedésben észlelt változások elmondása)
 • Fizikalis vizsgálat: agyidegek, mozgatórendszer, reflexkör, érzőkör, coordinatio vizsgálata valamint a vegetatív tevékenységek vizsgálata. A neurológiai vizsgálat része a psyches állapot rögzítésa és véleményezése is.
 • Fontos kiegészítő vizsgálatokra szükség esetén időpontkérés: CT, MRI, EEG, Carotis Doppler, elekro-neuronográfia.
 • A társszakmákkal történő folyamatos konzultáció. Például stroke esetén a kardiológia átvizsgálás (ECHO cardiographiával) elengedhetetlenül fontos része a beteg átvizsgálásának.
A neurológiai betegségben szenevedők kezelése egy igen komplex folyamat mely gondos megfigyelésen és kivizsgáláson alapszik. Számos alkalommal az eredeti egeszsegügyi állapot helyreállitása érdekében egy neurológus közremüködésére van szükség.
 
Szolgáltatásaink árlistája:
 
Dr. Bank József (Debrecen)
Szakorvosi vizsgálat 140 RON
Kontroll vizsgálat 80 RON

 

Dr. Feciche Daniela
Szakorvosi vizsgálat 70 RON
Kontroll vizsgálat 40 RON
Szakvélemény (referat medical pentru comisie) 50 RON
ENG 100 RON
EMG 150 RON

 

Előjegyzés

Az alábbi űrlap kitöltése és továbbítása után kollégánk 24 órán belül felveszi Önnel a kapcsolatot a további részletek tisztázása érdekében.

* Név
* Telefonszám
* E-mail cím
Kérjük válasszon egy szakot amelyre szeretne előjegyzést kérni
* Időpont
Megjegyzés
* Elfogadás
* Captcha kód