Pszihoterápia a Korall klinikán

Alfred Adler az individuál pszihológia atyja, aki az egyént szociális-, társadalmának hasznos tagjaként tekinti. Elmélete szerint a mentális gészség fokmérője a társadalomban való hasznos részvétel, az együttmüködés, a társadalmi utilitás. Mindezek elméletének és terápiás módszerének alappillérei.

Terápiás módszerét szerte a világon eredményesen alkalmazzák, nagyon sokrétű és hosszútávon eredményesnek bizonyult külömböző pszihés zavarokban (depreszió, szorongásos zavarok, pánikroham, szomatizációs poblémák stb.), ezen kívül mint önismereti módszer is kivállóan működik. Nem feltétlenűl kell akut tünetekkel endelkeznie az egyénnek, ahhoz, hogy terápiára járjon. Segit önmagunk és nem utolsósorban mások megértésében, szélesiti a látókört (a világ dolgai nem csak fekték vgy fehérek, hanem nagyon sokzinűek), mindezek tudatositása magabiztosságot nyújt az egyén számára valamint bátorságot a társadalmi, magánéleti, munkahelyi kihivásokkal szemben. Az önismereti tréning jól alkalmazható egyénileg és csoportosan is, kortól, nemtől, iskolázottságtól függetlnűl.

Másik sajátossága a módszernek a gyermeknevelésben, a szülők segitésében és nem utolsó sorban a már kialakult gyermekkori pszihológiai rendellenességek terápiájában rejlik.

Ezen a téren is jól működik mint prevenció (megelőzés), ami a gyermekek egyéni és csoportos terápiáját foglalja magába, ezenkivűl nagy hangsulyt fektetünk a szülőkkel való munkára, ami családterápia (szűk család), szülők ikolája (soportos ülések) formájában történik.

Megoldást nyujthat párkapcsolati gondok esetén, egymás céljainak, párkapcsolaton belüli mozgásának a megismrése megkönnyitheti az együttélést vagy esetlges elválás esetén mindkét fél méltóságának és önbecsülésének a megőrzését, de lagalábbis minimális sérülését, mert mindkettőre nagy szüksége van, ahhoz, hogy újra kezdje és tovább tudjon lépni.

Adler terápiáját hatékonyan alkalmazzuk csapatépitésben is (munkahelyi közösségekben), gyermekközösségek formálásában, óvodai, ikolai nevelésben.

Tehát a pszihológiai jólét elérésének a lehetőségei korlátlanok, ahogyan felelősek vagyunk a testi egészségünk megtartásáért, éppen olyan mértékben kell foglalkoznunk a lelki egyensulyunk megőrzésével esetleg visszaállitásával.

Az ember bio-psziho-szociális lény, ha bármelyik területen defficit lép fel, kibillen az egyensúly. Egy közhelynek számitó, de örök érvényű igazsággal szeretnék zárni: Minden a fejben dől el!

További információért kérjük hívja a 0361 412 037 vagy 0361 800 820 telefonszámot.

Előjegyzés

Az alábbi űrlap kitöltése és továbbítása után kollégánk 24 órán belül felveszi Önnel a kapcsolatot a további részletek tisztázása érdekében.

* Név
* Telefonszám
* E-mail cím
Kérjük válasszon egy szakot amelyre szeretne előjegyzést kérni
* Időpont
Megjegyzés
* Elfogadás
* Captcha kód