A gasztroenterológia a belgyógyászatból önállósodott orvosi szakterület, ami az emésztőrendszerrel, illetve annak betegségeivel foglalkozik –hangzik a meghatározás, s bár ez elsőre teljesen egyértelműnek tűnhet, mégis sokakban merülnek fel bizonytalan kérdések azzal kapcsolatban, mikor és milyen betegségekkel fordulhatunk a medicína e területének szakemberéhez.

Különösen figyelemreméltó a dohányzásnak a terhességre, illetve a magzatra gyakorolt hatása, mivel a nikotin átjuthat a magzatba, szoptatáskor pedig bekerülhet az anyatejbe.

Dr. Suvanjeiev Róberttel, a szatmárnémeti Korall Klinika pszichiáter szakorvosával beszélgettünk az alkoholizmus kialakulásának okairól, tüneteiről, következményeiről és a gyógyulás, leszokás módszeréről.

Úgy vigyázz rá, mint a szemed világára! Minden bizonnyal Ön is hallotta már ezt az intést élete során legalább egyszer. Bizton állítható, hogy olyan esetben hangzott el, amikor valami olyasmire kellett vigyáznia, aminek értéke felbecsülhetetlen. Nos, szeme egészsége, látása is épp ennyire értékes, így nem érdemes halogatni a legapróbb problémák kivizsgálását sem.

Teljes körű, ingyenes egészségügyi felmérést végeznek február folyamán, a Korall Klinikán.

A legfontosabb célunk, hogy betegeinknek mindig a lehető legmagasabb színvonalú szol­gál­ta­tást nyújtsuk, ügyintézésünk gyors és rugalmas legyen.