Dermato venerologie

Elucidarea acuzelor legate de inflamaţia organelor genitale, este o problematică complexă. În absenţa unei diagnostic bine stabilit nu se poate recomanda un tratament ţintit şi eficient.

Cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală sunt:

  • Cea mai frecventa boala cu transmitere sexuală este gonoreea. Simptomul principal este o secreţie abundentă, de culoarea galbuie. Poate fi tratat cu antibiotice.
  • Sifilis- este o altă boală clasică cu transmitere sexuală.  Primele simptome ale bolii sunt ulceraţiile nedureroase , care se vindecă rapid, şi apar de obicei la nivelul poartei de intrare: mucoasa cavităţii bucale sau a organelor genitale.  Netratat, în stadiile mai avansate apar complicaţiile la nivelul sistemului cardiovascular, sau sistemului nervos. Agentul patogen, Treponema pallidum, cu formă spiralată este sensibil la antibioterapie. Tratamentul început în primul stadiu opreşte evoluţia bolii şi apariţia complicaţiilor.
  • Trichomoniaza - este o boală ce afectează vaginul şi uretra. Agentul patogen afectează atât căile uretrale cât şi organele genitale feminine şi masculine, dar simptomele sunt mai suparatoare în cazul femeilor. Principalul simptom ce ridică suspiciunea existenţei acestei boli este apariţia unei secreţii vaginală spumoasă de culoare verde- gălbuie.
  • Numărul candidozelor este în creştere. Printre factorii favorizanţi acestei boli se numără diabetul zaharat şi tratament prelungit cu antibiotice. La femei cauzează simptome ca: senzaţie de arsură, hiperemie, secreţie vaginală cu miros neplăcut. La bărbaţi senzaţie de arsură în timpul urinării, o secreţie uretrală de culoare albuie, cu inflamaţia dureroasă la nivelul glandului ridică suspiciunea acestei boli. Persistenţa prelungită poate cauza  fimoză. La nou născuţi este responsabil pentru apariţia candidozei bucale şi  "erupţiilor de scutec".
  • Herpesul genital pe lângă neplăceriile acute cauzate de veziculele dureroase, reprezintă şi un factor de risc pentru apariţia cancerului de col uterin.
  • Condilomatoză este o boală virală, asemănătoare tulpinei care cauzează apariţia veruciilor la nivelul palmei şi talpei, la nivelul organelor genitale se manifestă sub forma unori tumori pediculoase. Cercetăriile au dovedit că papiloma virusul uman este responsabil pentru apariţia a mai multor boli canceroase.
  • Pediculoza, o parazitoză ce poate să apare şi  la nivelul organelor genitale,  face parte din rândul bolilor cu transmisie sexuală. Simptomul principal reprezinta pruritul, dar se poate asocia cu alte boli.
  • SIDA: este cea mai gravă boală cu transmitere sexuală.  Evitarea schimbării frecvente a parteneriilor sexuali, respectarea reguliilor igienice,  controalele medicale periodice (ginecologice, urologice), iar în cazul unei parteneri necunoscut folosirea prezervativului sunt metode prin care putem evita contaminarea cu această boală.

În cazul boliilor cu transmitere sexuală este indicat testarea şi tratarea partenerului/ parteneriilor, chiar şi în absenţa totală a simptomelor, pentru evitarea reinfecţiei.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa sunati la 0361 412 037 sau 0361 800 820.

Programare

După completarea  formularului de mai jos colegii noștri vă vor contacta pentru detalii suplimentare.

* Nume
* Număr de telefon
* Adresa de Email
* Vă rugăm să alegeți secțiunea la care doriți programare
* Data la care doriți să fiți programat
Comentariu
* Acceptarea termenilor de utilizare
* Codul Captcha