Servicii de ecografie

Ecografia este o metodă modernă şi eficientă de investigare, neinvazivă, lipsită de efecte secundare, ce a revoluţionat imagistica medicală şi a adus un plus de certitudine în stabilirea unui diagnostic. Ecografia este astăzi o metodă accesibilă pe scară largă, prezentă în orice unitate sanitară, iar examenul ecografic face parte din investigaţiile de rutină.

Care este principiul ecografiei?
Ecografia utilizează unde de înaltă frecvenţă, numite ultrasunete. Ele sunt folosite, de exemplu, pentru măsurarea profunzimii oceanelor: unda, transmisă de o sondă, traversează apa şi ajunge în planul solid, la fundul apei, iar ecoul creat este analizat de un aparat standardizat, care îi dă măsură. Acest principiu, aplicat asupra unui organism viu, dă rezultate diferite în funcţie de consistenţa ţesutului (lichid sau solid) care creează ecoul. Undele sunt traduse şi convertite în imagini, afişate pe un ecran şi înregistrate. Astfel, imaginile pot fi imprimate. Astăzi, aceste aparate dau imagini de înaltă calitate, iar unele permit chiar vizualizarea organelor în spaţiu, în 3 dimensiuni (3D).

Principalele avantaje ale ecografiei:

 • Este o metodă ieftină, motiv pentru care poate fi folosită pe scară largă, în screeningul multor afecţiuni;
 • Este o metodă neinvazivă, nu presupune cateterizări ale venelor sau arterelor, nu produce sângerări sau alte leziuni;
 • Este nedureroasă;
 • Nu iradiază, spre deosebire de alte tehnici imagistice precum cele radiologice: radiografia, computer tomografia, scintigrafia;
 • Este o metodă rapidă, examenul ecografic durează 20 - 30 de minute, în funcţie de ceea ce se analizează, de condiţiile pacientului (vizualizarea este mai dificilă la un pacient supraponderal);
 • Nu necesită o pregătire specială a pacientului

Care este scopul ecografiei?

Ecografia este una dintre cele mai utilizate metode diagnostice, examenul ecografic făcând parte din protocolul de diagnostic al multor afecţiuni. Este utilizat cu succes în diagnosticul şi urmărirea prenatală, pentru că nu are efect secundar nici asupra  mamei sau a fătului.Cu ajutorul ecografiei se pot studia şi alte organe, precum: vezica biliară, ficatul, tiroida, ganglionii, dar şi aparatul locomotor: muşchii, articulaţiile, tendoanele, ligamentele.


Cum se face ecografia?


Tehnica constă în trecerea unei sonde pe deasupra pielii, sonda care trimite ultrasunete ce sunt reflectate de diferitele ţesuturi întâlnite în calea ei. Imaginile sunt transmise apoi pe un ecran de calculator. Sondele sunt diferite în funcţie de organul ce trebuie studiat. Se foloseşte şi un gel apos, care facilitează contactul sondei cu pielea sau cu mucoasele. Ecografia se practică în general pe pacientul lungit pe spate. Uneori, medicul vă poate cere să consumaţi înainte de examenul ecografic mai mutle lichide pentru a realiza o mai bună vizualizare a organelor din pelvis.

Contraindicaţii

Examenul ecografic nu are contraindicaţii, fiind nedureros, este chiar recomandat ca fiecare persoană să-si facă o ecografie pe an. Spre deosebire de radiografie sau computer tomografie care utilizează raze X, ecografia foloseşte ultrasunete şi nu are restricţii în utilizare. Deşi este o investigaţie foarte performantă, ecografia nu pune singur diagnosticul decât în puţine cazuri. Pentru stabilirea diagnosticului se ţine cont de contextul clinic şi de rezultatele altor examene sau analize de laborator.

Lista serviciilor Clinica Korall

 • Ecografie abdomen complet (superior şi inferior)
 • Ecografie reno-vezicală și pelvina
 • Ecografie mamară şi axilă
 • Ecografie tiroidiană
 • Ecografie gât și părti moi
 • Ecografie copii - abdominală

Pentru informatii suplimentare va rugam sa sunati la 0361 412 037 sau 0361 800 820.

Programare

După completarea  formularului de mai jos colegii noștri vă vor contacta pentru detalii suplimentare.

* Nume
* Număr de telefon
* Adresa de Email
* Vă rugăm să alegeți secțiunea la care doriți programare
* Data la care doriți să fiți programat
Comentariu
* Acceptarea termenilor de utilizare
* Codul Captcha