Psihoterapie

Psihologia individuală concepută de Alfred Adler nu se limitează- cum s-ar putea crede- la studiul individului izolat, privit în sine, ci se extinde de fapt la întreaga societate, omul normal fiind definit drept o ființă animată de un sentiment nativ de comuniune socială, pentru ca în cele din urmă să fie privit și ca agent universal care are de îndeplinit un rol în Cosmos.

Metodele lui sunt folosite cu mult succes în domeniul multor boli psihiatrice (ex. depresie, anxietate, atacuri de panică, tulburări de somatizare etc.) complementar la tratamentul mendicamentos.

Dar individul nu neapărat trebuie să sufere de o boală psihiatrică acută; psihoterapia adleriană funcționează foarte bine ca și metodă de autocunoaștere și dezvoltare personală (individual și/sau în grup). Psihologia lui Adler este pihologia utilului, ne lărgește cadrul, ne dă posibilitatea să înfruntăm cu curaj sarcinile vieții( familia/intimitatea, munca, societatea) și nu în ultimul rând să ne respectăm pe noi înșine.

Teoriile lui legate de creștrea copiilor "curajoși", cu sentiment de comuniune socială crescută se pot folosi cu succes atât ca metodă preventivă ( în "școala părinților"), cât și în terapia tulburărilor deja existente (sub formă de terapie individuală și de grup pentru copii, terapie pentru familia copilului).

Terapia poate să ne ofere soluții și în viața noastră de cuplu. Ne oferă posibilitatea de a cunoaște pe scopul celuilalt, de a i le înțlege mișcările, nevoile psihologice în cadrul cuplului. În caz de despărțire/divorț ne ajută să ne păstrăm stima de sine sănătosă, de care, mare nevoie avem pentru a începe o viață nouă.

Psihologia adleriană se aplică cu mare succes în educație (la grădinițe/școli), în domeniul muncii(în formarea echipelor de muncă).

Posibilitățile de obținere și menținere a bunăstării psihice sunt nelimitate. Noi suntem responsabili pentru sănătatea noastră fiziologică și psihologică.

Omul este o ființă bio-psiho-socială. Dacă nu există echilibru intre cei trei, bunăstarea noastră este amenințată.

Să nu uităm că totul depinde de NOI.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa sunati la 0361 412 037 sau 0361 800 820.

Programare

După completarea  formularului de mai jos colegii noștri vă vor contacta pentru detalii suplimentare.

* Nume
* Număr de telefon
* Adresa de Email
* Vă rugăm să alegeți secțiunea la care doriți programare
* Data la care doriți să fiți programat
Comentariu
* Acceptarea termenilor de utilizare
* Codul Captcha